Corona-politiek ten koste van Baudet, Wilders en bevolking!

Op 28 januari van dit jaar vroeg Thierry Baudet een debat aan om ook in Nederland maatregelen te gaan nemen tegen de komst van het Coronavirus. Baudet werd zoals gewoonlijk weggelachen, de woordvoerders van de andere partijen stonden lachend hun partij standpunten te verkondigen zonder verstand van zaken of zonder helder na te denken. Niemand nam hem serieus. Volgens het RIVM had Nederland zogenaamd niets te vrezen! Volgens Aura Timen, hoofd infectieziektebestrijding bij het RIVM zou het zo een vaart niet lopen, en we waren goed voorbereid en we hoefden ons vooral geen zorgen te maken…

Op 29 januari doet Baudet nog een poging om een debat te krijgen maar opnieuw verschuilen de meeste andere politieke partijen zich achter het RIVM. Terwijl in meer dan 20 landen het virus intussen was opgedoken bleef het veelgeprezen RIVM tot eind februari naïef optimistisch…

Nu bijna twee maanden later blijkt dat Baudet gelijk heeft gekregen. De politiek had er eerder over moeten praten en gezien het gebrek aan hulpmiddelen hadden ze zich ook sneller moeten voorbereiden. 

Op 12 maart komt de PVV met een motie, de PVV wil met onmiddellijke ingang een inreisverbod voor mensen uit Corona risicogebieden invoeren. De meeste kartelpartijen vonden dit niet nodig want volgens deze partijen en het RIVM was het allemaal overdreven.

Ook op 12 maart diende de PVV een motie in om de scholen te sluiten. Ook deze motie werd verworpen, mede omdat GroenLinks en de PvdA tegenstemmen. Maar 1 of 2 dagen later lopen zowel Jesse Klaver als Lodewijk Asscher het hardst te roepen in de media dat de scholen dicht moeten.

In hetzelfde debat van 12 maart stemde Jesse Klaver tegen de motie van Baudet om van gesloten ziekenhuizen Corona ziekenhuizen te maken, maar riep niet lang daarna op om aparte ziekenhuizen voor Corona patiënten te openen.

Op 18 maart komt er een motie van Haga en Baudet om te zorgen voor voldoende test materiaal, ook deze motie wordt weggestemd maar ‘s avonds zitten de mensen die tegenstemden wel in allerlei talkshows te roepen dat er meer getest moet worden, maar waarmee dan?

Nu 2 maanden later wordt Baudet weggezet als angstzaaier die de wetenschap niet serieus neemt en hij krijgt het verwijt politiek te bedrijven tijdens een crisis!! Het RIVM is opeens heilig verklaard en we moeten hun richtlijnen volgen. Volgens datzelfde RIVM was het tot drie weken geleden niet nodig om de “Brabant maatregelen” uit te breiden over Nederland, want het viel wel mee…….

Intussen zijn bijna alle weggestemde moties toch in werking getreden, scholen dicht, vliegverkeer plat en iedereen is druk bezig testmateriaal en beademingsapparatuur te vinden, maar dat had allemaal dus al veel eerder gekund…

Het is triest om te zien dat voor sommige politieke partijen het politieke spel belangrijker is dan het welzijn van mensen. Volksvertegenwoordigers moeten ons vertegenwoordigen, zeker in crisistijd. Het belang van het volk mag op zijn minst in crisistijd toch even belangrijker zijn dan partijpolitiek. Politici die in deze tijden niet over hun eigen schaduw heen kunnen stappen, en enkel en alleen goede moties wegstemmen omdat ze bij de PVV of het FvD vandaan komen zijn de titel volksvertegenwoordiger niet waard….en de kamer zit er vol mee…

Delen als het je wat kan schelen
     
    
Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.

13 reacties op Corona-politiek ten koste van Baudet, Wilders en bevolking!

 1. cees van der tang schreef:

  Laten we eerst de virus onder controle zien te krijgen,daarna afrekenen met dit kabinet

 2. R.V. Leenstra schreef:

  Een juiste analyse en feitenrelaas. Ik ben helemaal klaar met de zich moreel superieur voelende linkse deugmenschen die in de politiek zitten. In dit soort tijden moet de kleur en achtergrond van een partij er niet toe doen en moeten er maatregelen genomen worden op basis van goede argumenten, gezond verstand en voortschrijdende wetenschappelijke inzichten.
  Ik zal dit nooit vergeten bij de volgende verkiezingen.

  • Roger catrysse schreef:

   Ik hoop dan dat je voor de PVV of voor de partij van Baudet zult stemmen. En terloops gezegd ik begrijp niet dat die 2 partijen niet tot een heel grote partij samen smelten.

 3. Leen Lassche schreef:

  Dit smerige kut kabinet gaat over Lijken,alles wat voorgesteld is vanuit PVV en F VD werd weggewuifd door groen links,D 66 CDA VVD en de rest van het klootjesvolk,blijkt dat deze heren het wel bij het rechte eind hadden,wordt het niet eens tijd dat pinokkio en aanhang ergens in een bos gaan spelen?dit probleem is voor echte mannen om dit op te lossen!!dus Geert en Tjerry leef je uit!!!

  • Roger catrysse schreef:

   Volledig mee akkoord.

  • Luuk Paulisen schreef:

   Wat ik nergens tegenkom is dat onder de verschillende kabinetten Rutte de capaciteit van de Intensive Care in Nederland met 42% (!) is afgenomen door de bezuinigingswoede van deze regeringen. Ook wordt er door beleidsmakers gekozen voor zo goedkoop mogelijk medisch materiaal, zo goedkoop dat Nederlandse en Europese fabrikanten aan dergelijke prijzen niet kunnen leveren en dus worden de bestellingen geplaatst in China en andere goedkope loonlanden. Daarvan krijgen we nu ook in Nederland de rekening gepresenteerd. Gek is dat je daar niemand over hoort.

 4. Peter Rissing schreef:

  Prima stuk, goede samenvatting van het onvermogen van ook de meeste 2e-kamer leden de realiteit te onderscheiden van fictie. Met de milieu-problematiek wordt op de zelfde ondeskundige, pro partij-kartel wijze omgesprongen. De meeste 2e-kamer leden blijken, ook hierdoor, marionetten.

 5. LUCIA schreef:

  Oud Chinees gezegde;
  Als hier geschreven staat, raak deze bloesem niet aan, heeft dit geen zin…want de wind kan niet lezen.
  De politiek en de meeste politici… ego -botsautootjes en wind die niet lezen kan.

 6. Peter schreef:

  Regeren is vooruit zien,doet dit kabinet ook,met oogkleppen op ,allemaal gericht op richting Brussel voor een luizenbaantje ,vernieuwing in de politiek mag niet ,en als dank aan Rutte zitten de oudjes met angst en beven opgesloten thuis .

 7. Peter schreef:

  En maar blijven stemmen op die uilskuikens .

 8. Bob schreef:

  Leiden is vooruit zien.
  Hier blijkt de onze politici beter zijn in
  het proberen omte brengen van de zgn niet
  correcte partijen dan het in leven houden van
  hun aanhang.
  Dit laat een GROTE ONKUNDE van leiden zijn.

 9. antoon koolen schreef:

  zijn alleen maar landsverraders en geld dieven die ons land aan het verkopen zijn,mensen nu zie je weer wat dit klote kabinet heeft aan gericht.ze zijn alles in staat zelf oudere te laten sterven om nog meer geld weg te brengen naar brussel.vvd groen links en het stikstof mannetje van d66 moeten oprotten uit nederland .stuur ze naar brussel maar als ze daar aankomen en ze hebben geen zakken met geld bij zich dan kunnen ze dood vallen,rutte doet net of hij alles kan een briefje voorlezen op tv wat andere erin hebben gezet,nu zijn ze zo genaamd voor de dokters en verpleegkundige maar als de corona weer weg is zeggen ze dat hebben wij goed gedaan,en worden de dokters en verpleegkundige weer gewoonweg vergeten,ook begrijp ik niet dat ze nu de ziekenhuizen open gooien er staan er in nederland genoeg leeg

 10. Derk schreef:

  Als deze crisis onder controle is , afrekenen met dit kabinet. Klinkt goed, maar zie eens hoe de rapportcijfers nu omhoog schieten. Rutte en z’n artiesten doen het geweldig. En het grootste deel vd 2e slaapkamer slaapt lekker verder. Ze drinken een glas, ze piesen een plas, en laten de boel zoals zij was. Er komt geen volksopstand, demonstreren wordt doodgewoon verboden. En de media zag dat het zo wel goed was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.