De “nationale fuck the politie” week

Vele mensen gaan de laatste tijd los op social media over de politie. Overal duiken opeens filmpjes op over vermeend politiegeweld. Meestal zijn het “out of context” filmpjes want slechts zelden is er te zien wat er vooraf gaat aan het politieoptreden.

Wat je wel vaak ziet op de filmpjes is dat de verdachte die wordt aangehouden zich verzet, politiemensen uitscheldt, agenten bedreigd of zich fysiek verzet tegen de aanhouding. Maar opeens zijn vele mensen van mening dat iedereen die aangehouden wordt per definitie zielig en dus slachtoffer is, en vooral met lieve woordjes mee moet worden genomen naar bureau.

De politie kan het ook nooit goed doen want als de politie niet ingrijpt is het niet goed en als ze wel ingrijpen deugd het niet.  Dan is dan een lastige zaak.

Het zijn ook vaak van die onopgevoede types die losgaan op internet.  De agenten worden allerlei ziektes toegewenst, de vrouwelijke agenten zijn allemaal hoeren en ook wordt er vaak gezegd dat die agenten klappen moeten krijgen.  De ene na de andere hersenloze braakt zijn onzin uit over die filmpjes en dat toont aan dat er met het denkvermogen van deze mensen iets mis is. (Dit zijn trouwens ook gewoon mensen die de politie bellen als ze in nood zitten, want uitschelden is leuk maar de politie moet ze wel helpen als het ze uitkomt).

Op de aanhoudingsfilmpjes zijn vaak jongeren te zien die tekeer gaan tegen de politie en ook dan volgt regelmatig een aanhouding die stevig kan zijn. Oudere mensen reageren hier dan weer op door teksten te schrijven in de trant van “als ze dat bij mijn kind zouden doen zou ik die agent kapot schoppen” Ik zou denken voed je kind op dan gebeurd zoiets niet. Aan de andere kant verwijten deze mensen de agenten wangedrag, terwijl hun kind ditzelfde gedrag vertoond, volgens hun logica zou hun kind dus een goede agent zijn.

Net zoals in elke bedrijfstak zullen er ongetwijfeld agenten tussen zitten die al dan niet bewust fouten maken en daar was de dood van de Arubaan Mitch Henriquez een trieste uitkomst van. Maar het merendeel van de agenten worden regelmatig uitgescholden, bedreigd, bespuugd en dienen steeds vaker als kop van Jut voor gefrustreerde mensen die moeite hebben om zich enigszins normaal te gedragen. En toch doen de meeste agenten gewoon normaal hun werk op een fatsoenlijke manier.

Maar daar waar steeds meer mensen respect eisen zijn ze niet in staat anderen met respect te behandelen. En zo krijgen sommige mensen nou eenmaal een wat stevigere aanpak. ja, agenten zijn net mensen…

Delen als het je wat kan schelen
     
    
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.