Alleen de deugers mogen WO2 erbij halen!

Bijna alle politieke partijen vinden het verschrikkelijk en verwerpelijk dat het Forum voor Democratie regelmatig vergelijkingen gebruikt met de tweede wereldoorlog. De ongevaccineerden zijn volgens het FvD de nieuwe joden en regelmatig treken zij parallellen tussen de coronamaatregelen en de joden in WO2. Is dat smakelijk, niet echt. Is dat verstandig, niet echt.  Maar de hypocrisie in de Tweede Kamer is wel enorm lachwekkend!

In de tijd van de Centrum Democraten van Hans Janmaat werden er in de politiek met regelmaat parallellen getrokken tussen Janmaat en Hitler.

Bij de opkomst van Fortuijn refereerden politici bijna dagelijks aan de tweede wereldoorlog. D66’er Thom de Graaf haalde het dagboek van Anne Frank erbij en suggereerde dat mensen zouden moeten onderduiken als Fortuijn aan de macht zou komen.

En bij Wilders hetzelfde verhaal, menig Kamerlid/politicus heeft tweets de wereld ingestuurd met de strekking dat Wilders een nazi is, toen er een cartoon verscheen met Wilders als kampbewaarder die Marokkanen een kamp insloeg bleef het ook opvallend stil in de politiek.

En zoals bekend is het bij Baudet niets anders, hij moet en zal in de extreem foute hoek geplaatst worden. Dus andere politici hebben er totaal geen moeite mee om zijn uitspraken te verdraaien, in een andere context te plaatsen en er een bruin sausje eroverheen te gieten zodat het FvD weer in de foute hoek staat.

Maar als de zogenaamde populisten dezelfde taktiek gebruiken dan is het opeens niet fatsoenlijk om de oorlog erbij te halen, want het Godwin wapen mag alleen gebruikt worden door de mensen die deugen!

Delen als het je wat kan schelen
     
    
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.