Asielzoekers en politieke correctheid.

naamloos

Asielzoekers en of bootvluchtelingen komen massaal  de Middellandse zee overgestoken naar het beloofde land (werelddeel) Europa. Dat zoveel mensen in hun thuisland ongelukkig zijn is triest, dat er vele tijdens de reis omkomen is ook triest maar de oplossing zal toch niet liggen in die mensen extra hoop te geven door middel van reddingsacties. Want dat vergroot hun kans op succes, dus zullen er nog meer asielzoekers diezelfde weg gaan bewandelen (bevaren).

In de media hoor je er vele discussies over, de één wil soepelheid en de ander wil duidelijkheid. Ook op tv vele mensen die voor de camera politiek correct over willen komen en benadrukken dat bed, bad en brood toch wel het minste is wat je die mensen moet bieden. Maar als je die mensen dat gaat bieden waarom zouden ze dan nog vertrekken? En het gaat vaak om uitgeprocedeerde asielzoekers en die hebben vaak al vele malen in verschillende procedures te horen gekregen dat ze weg moeten….weg, geen bed, bad en brood, maar weg! Het is nobel om de hele wereld te willen redden maar daar is Nederland net even te klein en te druk voor.

We leven in één van de dichtst bevolkte landen ter wereld, we staan zowel in de ochtendspits als in de avondspits in (ruim) meer dan 100 km file, We hebben een woningnood en komen 160.000 huizen tekort,  we hebben 645.000 werkelozen, er zijn 85.000 mensen afhankelijk van de voedselbank en nog veel meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen door de vele lastenverzwaringen.

Ik denk dat de meeste Nederlanders asielzoekers die gevaar lopen in het land van herkomst beste een veilige plek willen bieden maar het merendeel wat nu Nederland binnenkomt voldoet niet aan die criteria. En die nieuwkomers verhogen de druk op de woningmarkt, uiteindelijk de arbeidsmarkt en uiteindelijk moeten ook de kosten voor deze mensen betaald worden door de gewone man. Huis, leefgeld, juridische bijstand, gerechtelijke kosten, medische kosten, schoolkosten, gezinshereniging, etc  etc.

Dus politiek correct gewauwel is leuk, maar er hangt wel een heel hoog prijskaartje aan.

Delen als het je wat kan schelen
     
    
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.