Bedreigde politici en boze burgers.

image0047

Bestuurders worden bedreigd en meteen wordt er gezegd dat we het wel netjes moeten houden. Op zich is dat natuurlijk waar maar netjes en fatsoenlijk gedrag moet natuurlijk wel van twee kanten komen.

Het was in 2005 niet fatsoenlijk om de uitslag van het referendum te negeren.

Het is niet netjes om mensen niet te informeren over de komst van een AZC in de buurt.

Het is ook niet netjes om inspraakavonden te organiseren terwijl er slechts zeer zelden wat met die inspraak wordt gedaan.

Het is ook niet netjes dat bestuurders die bij de ene overheid wegens wangedrag moesten vertrekken weer terug te laten keren op een bestuurlijke post ergens anders.

Het is niet netjes om je onafhankelijkheid als politicus op het spel te zetten met allemaal bijbaantjes en commissariaten.

Het is van bestuurders niet netjes om mee te schreeuwen “je Suis Charlie” om vervolgens alle stevige humor en cartoons te veroordelen. Charlie zou de ballen uit zijn broek schamen.

Het is niet fatsoenlijk wat sommige bestuurders allemaal declareren, misschien niet tegen de wet, maar zeker niet fatsoenlijk.

Het is niet fatsoenlijk om vriendjes te bevoordelen vanuit je functie als bestuurder, zoals Wethouder Noordanus die Vestia vriend Erik Staal 3 miljoen cadeau geeft. iets wat steeds vaker gebeurd in Nederland.

Het is niet netjes om mensen die gevochten hebben voor een referendum tegen te werken door het aantal stemhokjes te verkleinen om de opkomst te frustreren.

Het is niet netjes om in verkiezingstijd allerlei loze beloften te doen en om je kiezers dan vervolgens te besodemieteren.

En zo kan je nog wel even doorgaan. Bestuurders hebben een voorbeeldfunctie en alle bovenstaande zaken zijn niet netjes en fatsoenlijk en dan kan je verwachten dat de bevolking dat voorbeeldgedrag overneemt en ja dat is dan niet altijd even netjes en fatsoenlijk, maar misschien wel een beetje logisch.

Delen als het je wat kan schelen
     
    
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Bedreigde politici en boze burgers.

  1. Guilherme schreef:

    Het is een vuil oplchterszooitje !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.