De Domme, Onderbuikstemmende, Blanke, Boze, Enge, Racistische, mens (de DOBBER mens).

 

De Domme, Onderbuikstemmende, Blanke, Boze, Enge, Racistische, mens (de DOBBER mens) wordt de laatste tijd veel besproken in kranten en op de televisie. Alle programmamakers, opiniepeilers en andere politiek correcte lieden hebben hun mening klaar over de Dobber mens. Misschien is er wat misgegaan in hun jeugd of is er gewoon sprake van gebrek aan intelligentie?

Maar we leven in een democratie en ook de Dobber mens heeft het recht om te stemmen. En de politiek correcte mensen en media vinden dat waarschijnlijk stom vervelend want ze staan bekend om hun tolerantie maar die telt alleen als je het met hun eens bent, en dat is de Dobber mens dus niet. Maar de Dobbers mensen hebben de afgelopen tijd wel gebruik gemaakt van hun stemrecht en zo was er opeens een NEE tegen het associatieverdrag met de Oekraïne, een Ja voor de Brexit en Donald Trump won de verkiezingen. Opeens was de Dobber mens nieuws. Er werd opeens anders gesproken over de Dobber mens, wie zijn het? Hoe denken ze en waarom doen ze wat ze doen? Allerlei deskundigen kwamen hierover op tv hun mening geven en politici zeiden dat ze de boodschap begrepen hadden en wakker waren geschud. De standaard opmerkingen kwamen weer voorbij, het gaat om meer banen, en de economie moet groeien en als de mensen dat inzien komt het allemaal weer goed.

Maar zowel de deskundigen en politici verwoorden nog steeds niet wat de Dobber nou voelt! Eerst was er de arrogantie waarmee de Dobbermens altijd werd weggezet als randdebiel, dom en racistisch en nu hebben ze weer de arrogantie om net te doen alsof ze weten wat de Dobber mens beweegt.

Ik ben een Dobber mens, en ik kan niet voor al die Dobbermensen praten maar ken wel de nodige van die mensen. En als ik met die mensen praat komen toch erg vaak dezelfde irritaties en frustraties naar boven.

Ik zal proberen deze irritaties en frustraties op papier te zetten en misschien dat er sommige mensen zijn die de Dobber mens dan wat beter begrijpen.

De Europese Unie.

Over de EU hebben we niet zoveel te zeggen en daar begint de irritatie al. Zonder dat je kijkt naar wat de EU allemaal doet en beslist is het hele systeem al lachwekkend.

28 lidstaten vormen samen dat machtige EU wat zich overal mee wil bemoeien, ze willen een wereldspeler zijn en serieus genomen worden door andere wereldmachten. Maar tot nu toe is het bureaucratische moloch niet in staat om een eind te maken aan een maandelijkse verhuizing tussen Brussel en Straatsburg. Een totaal overbodige exercitie die tussen de €100 en €200 miljoen kost en die door de burger betaald moet worden. Op een paar transportondernemers en horeca-exploitanten in Straatsburg na zit niemand op deze onzin te wachten.

Ook het beloningssysteem van de mensen die werkzaam zijn in Brussel is belachelijk te noemen. Politiek is een roeping en je gaat de politiek in omdat je bepaalde idealen wilt verwezenlijken en omdat je het volk wilt vertegenwoordigen. Uiteraard mag daar een redelijke vergoeding tegenover staan, maar de Europese leiders zitten zo rond de €25.000 per maand en daar komen dan nog alle vergoedingen bij. De Europarlementariërs krijgen ruim € 6000 per maand, plus een riante onkostenvergoeding die kan oplopen tot €4300 en daar hoeft geen verantwoording over te worden afgelegd. En dan nog €300 per dag dat ze aanwezig zijn bij officiële vergaderingen. Ik dacht altijd dat aanwezigheid op je werk vrij normaal was maar in Brussel denken ze daar dus anders over. Uiteraard krijgen ze ook nog een riante reisvergoeding want stel je voor dat deze mensen zich onder het plebs zouden moeten begeven. Eerste klas trein ticket, bussiness class vliegen of €0,50 cent per kilometer. Het is een nare baan maar iemand moet het doen, zullen we maar zeggen.

Het is vast allemaal heel logisch maar de Dobber mens begrijpt dit soort salarissen en regelingen niet. Ze krijgen echter wel steeds meer het idee dat er gegraaid wordt.

Wat ook niet bijdraagt aan het vertrouwen in de EU is het feit dat het bestuurd wordt door mensen met bijbanen en die dus overduidelijk niet alleen het volk dienen maar ook de bedrijven waar ze geld van ontvangen. Ook het IMF (Internationaal Monetair Fonds) heeft veel te zeggen over de Financiële steunpakketten binnen de EU, en het IMF heeft nu een voorzitter die veroordeeld is en de vorige voorzitter moest aftreden vanwege een seksschandaal. En voormalig voorzitter van de EU Barosso is inmiddels vertrokken en werkt bij de bank die Griekenland de EU ingefrommeld heeft. Duidelijk allemaal mensen waar we veel vertrouwen in moeten hebben.

Maar het zijn uiteraard niet alleen de poppetjes en de bijbehorende salarissen en bijbaantjes die de wenkbrauwen doen fronsen, ook inhoudelijk gebeuren er teveel dingen die de Dobber mens niet begrijpt en waar de politiek geen antwoorden op heeft.

Waarom zijn er zuidelijke, bijna failliete, landen toegelaten tot de EU?

Waarom zijn er landen bijgekomen uit het Oosten waar nog steeds veel corruptie is?

Waarom zijn de toelatingseisen nooit nageleefd?

Hoe kan het dat grote landen altijd de begrotingsregels met voeten treden?

Hoe kan het dat veel landen geen verantwoording afleggen over de ontvangen Europese subsidies?

Hoe kan het dat wij het vluchtelingenprobleem niet effectief aanpakken en Turkije vragen het voor ons op te lossen om ons vervolgens te laten chanteren door datzelfde Turkije?

 

Europa en democratie.

Op het moment dat je in het Europees parlement het woord democratie gebruikt rollen de meeste EU parlementariërs waarschijnlijk lachend van hun stoel. Het is immers volstrekt belachelijk dat de EU inwoners nog de illusie hebben dat ze wat te vertellen hebben. Want deze politici willen heel graag je stem maar zeker niet je mening!

De mening van het volk is soms wel gevraagd maar als de uitslag de EU niet beviel werd de uitslag ook keihard genegeerd.

In 2005 stemde de Fransen tegen de Europese grondwet, deze stem is genegeerd. In 2005 stemde de Nederlanders massaal tegen de Europese grondwet, deze stem werd genegeerd. In 2008 mochten de Ieren stemmen over het verdrag van Lissabon en ze stemden tegen. Dat was de verkeerde uitkomst en daarom moet het later over.

In 2015 mochten de Grieken stemmen over de hervormingsvoorwaarden van de trojka die in ruil voor steun waren opgelegd en de Grieken stemden tegen, ook deze stem werd genegeerd. In 2016 mochten wij ons uitspreken over het associatieverdrag met de Oekraïne, er werd massaal nee gestemd maar uiteindelijk is er gewoon geratificeerd .

Wat ook komisch is om te zien is hoe de Eurofielen bij gebrek aan goede argumenten altijd meteen beginnen met bangmakerij. Tegenstemmen bij de Grondwet zou er voor zorgen dat er oorlog kwam, het licht zou uitgaan en de economie zou instorten. Maar nu ruim 10 jaar later bestaan we nog steeds en mijn lampen gaan nog gewoon branden als ik mijn lichtschakelaar omzet.

Onze Premier Rutte snapte niets van de ophef over het associatieverdrag met de Oekraïne. Het ging immers maar om een simpel handelsverdrag. Wel vreemd dat er een militaire paragraaf bij een handelsverdrag zit maar dat zullen we wel verkeerd zien. Maar een handelsverdrag met één van de meest corrupte landen ter wereld waar we eigenlijk bijna geen handel mee drijven blijft toch een vreemde zaak. En voor het referendum deed onze premier alsof het eigenlijk nergens over ging en na het Nee van het referendum begon hij opeens te draaien. Hij moest van de Nee stem in Nederland een JA maken voor zijn Europese vrienden en opeens was het een verdrag van levensbelang omdat we anders de Russen in de kaart zouden spelen.

Rusland krijgt tegenwoordig ook overal de schuld van. Er moet bij de burger een angstgevoel zijn voor de Russen want die angst kan dan vaak gebruikt worden om maatregelen er door heen te drukken. Maar als je kijkt naar een wereldkaard van 30 jaar geleden dan kan je zien wat er allemaal bij de Russische sovjet unie behoorde, en als je naar een huidige wereldkaart kijkt kan je zien wat er nu bij de EU hoort. De vraag is dus wie rukt er steeds meer op? De EU of Rusland? Moet wij bang zijn voor de Russen of moet Rusland intussen een beetje bang worden voor de EU.

 

Nederlandse politiek.

De Dobber mens heeft weinig vertrouwen in de Nederlandse politiek. De Nederlandse politiek is verworden tot een spel tussen de politieke deelnemers en heeft niets meer te maken met het vertegenwoordigen van het volk. Partijen steunen elkaars voorstellen niet puur omdat de ene partij het de andere niet gunt.

Er worden altijd talloze loze beloften gedaan maar als de kiezer eenmaal zijn stem heeft gegeven dan zijn de beloften ook meteen vergeten. Uiteraard moeten er compromissen gesloten worden maar dat weet je als politicus al wanneer je de beloften doet, misschien moet je daar dan wat voorzichtiger mee zijn. De €1000 euro van Rutte zijn er nooit gekomen, er zou geen geld meer naar Griekenland gaan, er zou een streng immigratiebeleid komen, de onderste steen van de MH17 ramp zou boven komen en Nederland zou veiliger worden. Maar de ene na de andere gevangenis is gesloten en taakstraffen is het nieuwe toverwoord , alleen jammer dat uit onderzoek blijkt dat veel taakstraffen niet uitgevoerd worden of voortijdig worden afgebroken.

Dan de eeuwige politiek baantjesmachine. Als je als bestuurder, fraudeert, liegt, bedriegt, graait of informatie achterhoud mag je gewoon op je post blijven, als er echter teveel aandacht komt en de publieke opinie keert zich tegen de bestuurder dan moet hij weg om vervolgens weer in een andere riant betaalde baan terug te komen.

Meerdere partijen snappen ook heel erg goed dat de EU gevoelig ligt bij veel van de kiezers. Deze partijen doen in Nederland dan ook heel vaak of ze enigszins Euro kritisch zijn en geen bevoegdheden weer willen overdragen aan Brussel, maar in het EU parlement stemmen ze doorgaans wel voor alle nieuwe wetten en regelingen.

Veel politici zijn een beetje vervreemd van de samenleving. Velen pleiten voor nog meer tolerantie en vinden diversiteit geweldig. Het vreemde is wel dat de mensen die dat bepleiten vaak niet in de wijken wonen die voornamelijk bevolkt worden door allochtonen. En dat is vreemd, want als je diversiteit zo geweldig vindt dan zou je denken dat deze mensen er volop van zouden willen genieten door er tussen te gaan wonen, dat ze hun dure woningen op zouden zeggen en zich zouden laven aan al dat multiculturele moois. Maar dat zie ik ze dan nooit doen.

En diversiteit zal best zijn goede kanten hebben, maar we leven intussen in een land waar toneelstukken verboden zijn, kunstexposities afgeblazen, kunst weggehaald uit gemeentehuis, cartoons over één bepaalde godsdienst niet meer geplaatst worden, bijeenkomsten waar mannen en vrouwen apart zitten, een zwarte pieten discussie, een kerstdiscussie, beveiliging voor sommige mensen die hun mening geven, halal eten op scholen, etc. etc.

Er wordt ook steeds gezegd dat integratie een kwestie van tijd is omdat we intussen bij de derde of vierde generatie aanbeland zijn. Dat is natuurlijk onzin want we halen elk jaar weer een nieuwe eerste generatie binnen.. Maar uit diverse onderzoeken blijkt toch wel dat de integratie redelijk mislukt is. Velen wonen hier al jaren en spreken nog steeds niet fatsoenlijk Nederlands en lopen in kleding waarmee ze zichzelf buiten de arbeidsmarkt plaatsen.

Politici hanteren ook altijd ferme taal maar er veranderd weinig aan het slappe beleid. Mensen kennen in Nederland heel goed hun rechten maar hebben standaard moeite met hun plichten. Mensen die zichzelf buiten de arbeidsmarkt plaatsen door hun gebrekkige taal, hun aparte kleding of een vol getatoeëerde kop hebben wel recht op een uitkering die door de werkende mens opgebracht moet worden. En prima dat iedereen zich mag kleden of gedragen zoals hij of zij wil, maar wijs ze dan ook even op de plicht dat dit wel op eigen kosten is als je jezelf buiten de arbeidsmarkt plaatst.

Vlak voor de verkiezingen komt er ook altijd opvallend veel goed nieuws, de werkeloosheid daalt, de economie groeit met 2 procent, financiële meevallers etc. Allemaal leuk en ook belangrijk maar ik denk dat heel veel mensen veel liever een fijne buurt hebben waar ze zich thuis voelen dan 2 procent economische groei. Vele buitenwijken, probleemwijken, prachtwijken, krachtwijken, Vogelaarswijken of het tegenwoordig ook genoemd wordt zijn geen paradijsjes meer om in te wonen. Vele flats met lappen voor de ramen, schotels aan de gevels, mensen in vreemde klederdrachten en mensen die de taal niet spreken. En dit zijn dan ook weer de wijken waar nieuwkomers terechtkomen. Dit zijn niet de wijken waar de politici en bestuurders wonen, want links praten is toch net even anders dan links leven!

Als je tegen een Brexit was, als je tegen Trump was, als je voor het associatieverdrag met de Oekraïne was en een fervente Eurofiel dan ben je een goed persoon wat stemt met zijn verstand. Als je voor een Brexit was, voor Trump was en tegen het associatieverdrag dan heb je het niet begrepen en ben je een onderbuikstemmer.

Dus natuurlijk kan je jezelf bij de DOBBER mens afvragen of er misschien wat mis is gegaan in hun jeugd of dat is er gewoon sprake van gebrek aan intelligentie?

Dat zouden redenen kunnen zijn maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat sommige van hen de politiek redelijk volgen en gewoon een andere mening hebben. En dan kunnen de politici en de media deze mensen wel blijven wegzetten als intolerante en randdebiele mensen maar of dat nou het beoogde effect heeft?

 

Delen als het je wat kan schelen
     
    
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

4 reacties op De Domme, Onderbuikstemmende, Blanke, Boze, Enge, Racistische, mens (de DOBBER mens).

  1. rony stokart schreef:

    Weliswaar geen droge, maar een toch een meer dan leeswaardige opsomming van harde feiten.

  2. Koddebeier schreef:

    De Dobbermensen blijken dus de enige groep te zijn met een gezond verstand, de rest hoort in een inrichting voor krankzinnige thuis !

  3. tonny zuiderwijk schreef:

    eindelijk eens een zinig stuk !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.