Europa, en genegeerde burgers.

euro

10 jaar geleden stemden we redelijk massaal tegen de Europese grondwet. Toenmalig Minister- president Balkenende gaf aan het signaal te begrijpen. Hij begreep dat de eventuele toetreding van Turkije gevoelig lag en begreep dat de uitbreiding en de Europese regelgeving  te snel ging.

Sindsdien zijn de volgende landen toegelaten of wordt daar mee onderhandeld. Bulgarije, Roemenië, Kroatië, Albanië, Montenegro, Servië, Macedonië. En ook met het steeds islamitischer wordende Turkije zijn nog onderhandelingen gaande.

Onze afdracht aan Europa gaat mede naar corrupte landen in het oosten, naar zwakke broeders in het zuiden, en door de open grenzen zijn er steeds meer mensen die hier onze toeslagen zelf even komen ophalen.

Onze culturen zijn volstrekt verschillend, belastingstelsels zijn verschillend, sociale stelsels zijn niet te vergelijken met elkaar, etc, etc. Over elke oorlog  en interventie zijn de lidstaten verdeeld . De EU probeert de lidstaten verplicht asielzoekers in de maag te splitsen maar ook daar zijn de lidstaten het niet over eens.  Europa bemoeit zich met onze bed, bad en brood regeling, in de EU bespreken ze onze “zwarte pietenkwestie”,  elk jaar slurpt de EU meer geld op en daarom moeten we elk jaar meer betalen. Onze minister met dubbele pet Dijsselbloem maakt naheffing na naheffing over, zonder enige openheid van zaken te geven, alles moet stiekem.

We hebben een bankenunie die ons verantwoordelijk maakt voor zwakke banken in het zuiden, Europa gaat over onze begrotingsregels ,er is een Europees beleid als het gaat om immigratie en zo langzamerhand dragen we steeds meer soevereiniteit over aan de ondemocratische kliek in Brussel.

Dit is slechts een kleine greep uit de voorbeelden waaruit blijkt dat we ergens ingefrommeld zijn en waarom?? niemand heeft me dat nog uit kunnen leggen.

Met het referendum van 2005 zijn we vrij duidelijk geweest, maar met die uitkomst is werkelijk niets gedaan.  Maar zolang het merendeel van de mensen op partijen blijft stemmen die deze koers willen volgen is het eind van dit drama nog niet in zicht.

Delen als het je wat kan schelen
     
    
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.