Hoofddoek agentes en PVV cops.

Wij hebben scheiding van kerk en staat en de politie moet neutraliteit uitstralen. Als we daar aan gaat tornen dan begeven we ons op een glijdende schaal. 25 jaar geleden had niemand ooit verwacht dat hoofddoeken bij de politie ooit een serieuze optie zou zijn. En als je dus nu het beleid gaat veranderen weet je ook nooit wat er over 25 jaar kan veranderen. Misschien moeten we dan agenten met peniskokers toestaan omdat ons land dan is overspoeld met papoea’s.

En waar ligt de grens? Bij geloofsovertuiging of mogen op ander vlak mensen ook uiting geven aan hun overtuigingen? Als we allemaal gelijk zijn moeten we ook allemaal het recht hebben om kenmerken van onze overtuiging te dragen en dat hoeft dan niet te worden opgehangen aan geloof.

Er wordt steeds gezegd dat de hoofddoek neutraliteit niet in de weg staat, maar zal een homostel dat ook zo ervaren bij een aanhouding? Als een moslima wordt aangehouden voor een overtreding zal ze dat niet leuk vinden maar waarschijnlijk wel gewoon accepteren, maar als ze nou wordt aangehouden door een agent met een PVV button of een PVV tatoeage zal ze dan niet denken van “die racist moet mij hebben”.

Je kan makkelijk zeggen dat je ondanks alle uitingen neutraal bent maar het gaat er ook om of de andere partij het gevoel heeft neutraal behandeld te worden. En daar kan je hele discussies over voeren maar dat kan je allemaal voorkomen door er gewoon niet aan te beginnen.

Want het toestaan van hoofddoeken levert misschien wat extra agentes op maar het levert met zekerheid een boel gezeur op

 

Delen als het je wat kan schelen
     
    
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Hoofddoek agentes en PVV cops.

  1. Pingback: Hoofddoekagentes en PVV-cops | E.J. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.