Ivo Opstelten en zijn eigen wereld.

opstelten208

Ivo Opstelten, Minster van justitie, waarschijnlijk een schat van een man maar intussen wel een jaar of 70. Veel mensen van die leeftijd keren langzaam maar zeker weer terug naar de belevingswereld uit hun kinderjaren en dat schijnt bij Ivo ook het geval te zijn. De beste man komt uit een andere tijd en heeft geen idee wat er allemaal veranderd is in de samenleving. Als je hem hoort praten over cybercrime begin je spontaan te lachen want de man heeft echt geen idee waar het over gaat.  Verder heeft hij het altijd over boefjes (een term uit een spannend jongensboek) en dat je die keihard moet aanpakken. Waar dat keihard aanpakken dan uit zou moeten bestaan blijft altijd een beetje in het midden hangen. De realiteit is dat er op de straffen in dit land geen peil te trekken is en voorlopig lopen er ondanks die keiharde aanpak al jaren 12.000 veroordeelden vrij rond omdat er geen jacht op ze gemaakt wordt.

Steeds meer steden en gemeenten willen de softdrugs legaliseren omdat er zeer veel “boefjes” geld mee verdienen en dat gaat gepaard met zeer veel criminaliteit. Opstelten vindt dat maar niets, legaliseren is geen oplossing maar de boefjes moet worden aangepakt…. Maar waarmee?? Hallo Ivo….in welke wereld leef je?? Heb je zelf wat teveel wiet gerookt??

We hebben structureel te weinig capaciteit om misdaad aan te pakken, we hebben een C2000 communicatiesysteem wat nog nooit gefunctioneerd heeft en de straffen in de softdrugs handel zijn lachwekkend. Als telers, dealers etc namelijk gevangenisstraf zouden krijgen dan zouden er geen gevangenissen gesloten kunnen worden. En als je in plaats A een aangifte doet over een misdrijf in plaats B dan wordt het in plaats A in de computer ingevoerd, uitgeprint, met de post verzonden naar plaats B en daar moeten ze het dan weer opnieuw in de computer invoeren, je verzint het niet, Nederland anno 2014…

Delen als het je wat kan schelen
     
    
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.