Mark Rutte, Europa en zijn warme prak.

Mark Rutte, Dutch prime minister

Mark Rutte en de VVD, in Nederland voor de camera’s altijd euro kritisch. Ze willen bevoegdheden terughalen, klinken streng als het gaat om financiële hulp aan de zwakke broeders uit het zuiden, en vlak voor de Europese verkiezingen kwam Rutte met het zeer goede standpunt dat Europa zich maar met 5 hoofdtaken moest bezighouden en dat de Europese koers dus verlegd diende te worden.. Jammer genoeg hield hij deze mening maar één dag vast want de coalitie en de kamer floten hem terug.

Na de verkiezingen leed Rutte aan hetzelfde syndroom waar veel politici na de verkiezingen aan lijden, geheugenverlies. Want onze Mark stemde voor de zeer eurofiele Jean Claude Juncker als voorzitter van de Europese commissie, niks geen frisse wind met nieuwe ideeën maar een drinkende vastgeroeste oudgediende eurofiel die maar één kant op wil met de EU en dat is naar een groot federaal europa. Zoiets als het grote Duitse rijk maar dan verkregen op een andere manier zeg maar.

Ook wat betreft de zwakke broeders en de daarbij behorende financiële bodemloze putten is Mark van gedachten veranderd. Waarschijnlijk heeft zijn moeder hem ter verantwoording geroepen en gezegd dat hij een socialer gezicht moest laten zien ander zou ze niet meer voor hem koken. En Mark kan waarschijnlijk zelf niet koken dus is hij intussen ook gewoon akkoord gaan met de associatieverdragen met Oekraïne, Moldavië en Georgië.

Maar goed, de kiezer krijgt wat het verdient, en voor Mark wordt nog steeds gekookt.

Delen als het je wat kan schelen
     
    
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.