Selectief nieuws, vluchtelingen en BN’ers.

syrian-refugees-flickr-freedomhouse1

Grappig al die tegenstrijdigheden die je ziet en hoort als het om de vluchtelingenstroom gaat. Op alle tv kanalen zie je voornamelijk¬†trieste filmpjes en is iedereen zielig, met als hoogtepunt de “hiep hiep hoera iedereen is zielig show” van Huberto tan waarin diverse BN’ers zichzelf als politiek correct willen neerzetten en waar wordt benadrukt dat iedereen in Nederland wil helpen.

Op internet zie je echter vele filmpjes van agressieve vluchtelingen die meteen lopen te schreeuwen dat ze overal recht op hebben, vluchtelingen die voedselpakketten weigeren omdat het niet halal is, vluchtelingen die lachend selfies maken en half lege boten omdat de christenen er onderweg uit zijn gegooid. In televisieland hanteren ze een selectieve manier van nieuws weergeven.

Tegenstrijdig is ook het plan van de ChristenUnie om mensen te stimuleren asielzoekers in huis op te vangen want je moet je medemens nou eenmaal helpen. Maar de Kamerleden die het plan lanceren en ondersteunen komen vervolgens zelf met allerlei drogredenen waarom ze zelf geen vluchtelingen in huis nemen. Barmhartigheid is leuk, maar niet bij de ChristenUnie.

VVD politici die opeens oproepen tot het opnemen van vluchtelingen in de gemeente daar waar ze enkele jaren geleden nog zeiden dat opvang een aanzuigende werking zou hebben. Maar de VVD heeft in het recente verleden wel meer dingen geroepen.

BN’ers met politiek correcte meningen die zelfs een grote krantenadvertentie zetten, ze voelen zich verbonden met de vluchtelingen en er kan een beroep op ze gedaan worden. Het lullige is alleen dat deze mensen allemaal een dusdanig inkomen hebben dat ze niet in de buurten wonen waar al die kansarme vluchtelingen uiteindelijk terecht gaan komen. En als je zelf niet in een Vogelaarswijk/probleemwijk/krachtwijk/prachtwijk woont dan ervaar je de problemen toch anders.

Delen als het je wat kan schelen
     
    
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.