Tering wat een rechtstaat…

Wat een rechtstaat, een wielrenner die drie mensen het ziekenhuis heeft ingeslagen is na een paar dagen weer op vrije voeten gesteld. De drie slachtoffers moesten na de mishandeling behandeld worden in een ziekenhuis, maar het OM moet nog bekijken of er een vervolging komt en dat kan een paar maanden duren!! Is dit de hardere aanpak waar de VVD altijd mee schermt op de verkiezingsposters?

De rechtbank in Den Haag heeft geoordeeld dat Nederland aansprakelijk is voor 300 doden in Srebrenica, door deze uitspraak denken mensen uiteraard recht te hebben op een schadevergoeding. Wat daar is gebeurd is verschrikkelijk, maar aansprakelijk?? Volgens mij was legerleider Mladic degene die verantwoordelijk is voor de slachting die daar heeft plaats gevonden.

Dutchbatters  wagen hun leven in een ander land om die mensen te helpen, het gaat fout, en dan moet je betalen….  de conclusie is dus dat je bij het helpen van anderen geen fouten mag maken anders wordt je gestraft. Een hele goede reden om in het vervolg van dit soort plekken weg te blijven.

Maar goed, de rechter heeft besloten en daarmee meerdere mensen de kans geboden om een schadeclaim in te dienen.

Delen als het je wat kan schelen
     
    
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.