Turken en Marokkanen voelen zich hier niet meer thuis!

 

Afbeeldingsresultaat voor muslim neighborhood london

Uit onderzoek is gebleken dat 40 procent van de Turkse en Marokkaanse mensen zich niet meer thuis voelen in Nederland. En dat is schijnbaar groot nieuws. In de vele volkswijken, buitenwijken en achterstandswijken wonen ook heel veel Nederlanders die zich hier niet meer thuis voelen. Die Nederlanders kijken naar buiten en zien her en der lappen voor de ramen, rijen satellietschotels, islamitische scholen, islamitische slagerijen en supermarkten, moskeeƫn , mensen in andere klederdracht en veel mensen die onze taal niet machtig zijn. Maar daar hoor je in het nieuws dan weer weinig over.

Als je jezelf ergens thuis wilt voelen kan je natuurlijk vasthouden aan alles zoals je het in je thuisland gewend was. Eigen buurtje, eigen schooltje, eigen moskeetje, eigen clubhuis, eigen voetbalclub, tv zenders bekijken uit je thuisland, etc.

Als je jezelf als inwoner van Nederland beschouwd en je wilt je hier tussen de Nederlanders thuis voelen moet je misschien enige aanpassingen doen. Als je verwacht dat je geaccepteerd wordt zonder dat je daar enige aanpassingen voor wilt doen dan is het logisch dat je verwachtingen niet uitkomen.

En dan moet je niet gaan zeuren dat Nederlanders minder tolerant worden, misschien zijn de grenzen gewoon bereikt en is het tijd om zelf eens werk te maken van een goede integratie!

Share Button
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Turken en Marokkanen voelen zich hier niet meer thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.