Turkse chantage en ruggengraatloze EU.

turquie-expo_1

Europa, het grote machtige Europa. Het continent van welvaart, eenheid en goed bestuur, een unie van saamhorigheid en daadkracht. Dat Europa heeft een oplossing voor de vluchtelingenstroom en die oplossing heet Turkije….

Onder andere onze eigen Fransie Timmermans heeft met Turkije gesproken. Je kan veel van Fransie zeggen, Frans is glad, Frans spreekt meerdere talen, Frans is vast een gezellige Limburger maar je kan niet zeggen dat Fransie een goed onderhandelaar is, want Frans is een verschrikkelijke slechte en naïeve onderhandelaar.

Europa vraagt Turkije om hulp en de Turken krijgen geld, visumvrij reizen en de onderhandelingen over toetreding tot de EU worden weer hervat. Turkije wordt steeds islamitischer , steeds minder democratisch, Erdogan wil steeds meer macht en journalisten zijn welkom als ze maar schrijven wat de regering wil. Past perfect bij het huidige verdeelde Europa.

Wel gênant dat we Turkije nodig hebben om de vluchtelingenstroom in te dammen. Turkije begeleid massaal de vluchtelingen naar Europa en als we dan vragen datgene te doen wat we eigenlijk gewoon mogen verwachten begint er een soort chantage plaats te vinden. Maar de EU is radeloos, de nationale politiek verschuilt zich achter de Europese wetgeving en de Europese wetgeving is zo slecht dat we Turkije schijnbaar nodig hebben om onze grenzen te bewaken. Europa toont maar weer eens aan dat het een orgaan is met een slappe ruggengraat en als Europa verkwanselt moet worden om de vluchtelingenstroom in te dammen dan wordt Europa gewoon verkwanselt. Dus eerdaags geen stroom Syrische vluchtelingen meer maar een stroom visumloze Turken.

Geweldig dat verenigd Europa.

Delen als het je wat kan schelen
     
    
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.