Verschrikkelijke aanslag, bange voorspelbare reacties.

media_xll_3410168

Triest hoe een verschrikkelijke gebeurtenis veranderd in een lachwekkend gebeuren. Elke dag gebeuren er van dit soort verschrikkelijke gebeurtenissen maar nu het in Frankrijk gebeurd is zie je opeens vele mensen hun facebook foto versieren met de Franse driekleur. Een raar soort kuddegedrag, dat zag je ook gebeuren bij de aanslag op Charlie Hebdo, velen hadden opeens “je suis Charlie” op hun facebook staan.

Je suis Charlie, ik ben Charlie, wat een onzin! de meeste mensen zijn geen Charlie, vele willen een Charlie zijn maar missen het lef daarvoor. Predikers van het vrije woord zoals Charlie, zoals Fortuijn, zoals Theo van Gogh, werden door veel mensen verketterd en later stonden diezelfde mensen het vrije woord te verdedigen en krokodillentranen te janken.

Ook na de aanslagen in Parijs weer de gebruikelijke reacties. Politici en media verklaren meteen dat de aanslagen in Parijs, net als de aanslagen in New York, Boston, Madrid, Londen, Sanaa, etc, niets te maken hebben met de Islam.  De daders waren per toeval wel allemaal Moslims, maar het was niet religieus gerelateerd….

Op tv zie je bij de gebruikelijke programma’s weer de gebruikelijke mensen huillie huillie doen om escalatie te voorkomen, altijd weer dezelfde figuren die net als  Peter R de Vries waarschijnlijk goed betaald worden om politiek correct gebrabbel uit te stoten. Daarnaast komen de leiders van islamitische clubs en verenigingen aan het woord om nog eens haarfijn uit te leggen dat het onze schuld is, want we discrimineren, we onderdrukken en tonen niet genoeg respect voor moslims die wat extremer in de leer zijn. En dat is fout! Want als we de islam meer ruimte geven dan komt het allemaal goed.

Je zou denken dat er een moment komt dat onze leiders ook inzien dat er structureel iets moet veranderen, maar schijnbaar was ook deze verschrikkelijke gebeurtenis  nog niet genoeg om dat inzicht te krijgen. En zo zijn we allemaal verontwaardigd, siert de Franse vlag ons Facebook  en we wachten weer af op de volgende aanslag.

Weltruste.

Delen als het je wat kan schelen
     
    
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.