Ze zouden gedogen illegaal moeten maken.

Illegaliteit is onrechtmatigheid/onwettigheid, duidelijker kunnen we het niet maken, onduidelijker wel.

Iets wat illegaal is mag dus niet en illegale zaken moeten dus voorkomen of bestraft worden. Daar zijn schijnbaar twee uitzonderingen voor bedacht.

De eerste uitzondering zijn zaken die kordaat optreden en ruggengraat vereisen omdat ze lastig aan te pakken zijn. Zoals bijvoorbeeld het softdrugsbeleid. Spullen kopen voor de kweek is legaal, kweken is illegaal, leveren aan coffeeshop is illegaal maar verkoop door coffeeshop is legaal. Over de verkoop van deze illegaal verkregen handel moet dan wel weer legaal BTW afgedragen worden. Lekker duidelijk….

De andere uitzondering zijn zaken waarbij je beticht zou kunnen worden van niet politiek correct handelen. Dit betreft vaak zaken die te maken hebben met nieuwkomers, asielzoekers, etc. Mensen zijn hier illegaal, krijgen keer op keer te horen dat ze weg moeten maar stapelen procedure op procedure om hun verblijf te rekken en hopen op het altijd in aantocht zijnde, zoveelste, generaal pardon. Ze verblijven hier illegaal en omdat ze de rechterlijke uitspraken niet opvolgen verblijven ze hier soms jaren, de kinderen mogen wel naar school, ze hebben recht op medische zorg en het eigen risico wat Nederlanders wel moeten betalen wordt hun kwijtgescholden.

Het is kinderen toch lastig uit te leggen dat illegaliteit niet strafbaar is, maar dat ze zich niet bezig moeten houden met illegale zaken omdat dan de politie aan de deur komt….

Delen als het je wat kan schelen
     
    
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.